Smålån

Smålån

Ett smålån är, precis som namnet antyder, ett litet lån på några tusenlappar. Lånet kallas även för smslån, mikrolån eller snabblån. Lånet har i allmänhet en kort tid mellan utbetalning och faktura (30 dagar) och passar dig som är i behov av snabba kontanter. Du ansöker via telefon, sms eller Internet och har i allmänhet tillgång till lånet inom 15 minuter om du blir godkänd i kreditupplysningen.
Det finns idag många aktörer på marknaden för smålån och fler tillkommer ständigt. För att du ska få ta ett snabblån krävs generellt att vissa grundkrav är uppfyllda; du måste ha ett registrerat mobilabonnemang i eget namn (gäller om du lånar via sms/mobil) och du ska ha ett svenskt bankkonto samt vara folkbokförd i Sverige. Du måste i allmänhet även ha en viss inkomst per år. Betalningsanmärkning behöver inte alltid vara ett hinder för att ta ett snabblån; kolla upp vad som gäller med din tilltänkta kreditgivare!
Bland aktörerna på marknaden för smålån märks Ferraturum, hos dem kan du låna upp till 10 000 kr när du har tagit minst 3 snabblån på lägre belopp tidigare. Lillahjälpen.se erbjuder snabblån på upp till 3000 kr och det gör även Kontosnabben. Selene Finans erbjuder dig att låna belopp mellan 3000 – 20 000 kr Online. Lånets löptid är mellan 12 och 36 mån och en individuellt beräknad ränta tas ut för lånet.
I allmänhet tar kreditgivarna inte ut någon ränta för ett smålån, däremot tas en uppläggningsavgift ut för att administrera kostnader för lånet, och naturligtvis, för att skapa lite omsättning. Lånar du 3000 kr så är en vanlig avgift 600 kr som ska betalas tillbaka tillsammans med lånet. Ansökningsavgifter på mellan 25 – 50 kr kan också tas ut om du lånar via sms, dessa debiteras i efterhand på din telefonräkning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>