Mobillån – Smslån

Mobillån

Ett mobillån innebär vanligen att du skickar ett textmeddelande från din mobiltelefon till ett kredittjänsteföretag. Därefter får du fylla i din låneansökan via en mobillänk – direkt i mobilen. Ett mobillån är i grund och botten samma sak som ett Smslån. Dessa lån har uppkommit under senaste åren för att möta marknadens krav på små och snabba krediter. Låneformen ger dig som kund en väldigt snabb service eftersom du oftast får svar på din låneansökan inom 15 minuter eller direkt på telefon. När du ansöker om så kallat mobillån kan du behöva aktivera WAP –funktionen på din mobiltelefon, kolla upp vad som gäller med din långivare.

På marknaden finns ett antal aktörer som tillhandahåller lån via mobil. En sådan är Folkia där du kan låna 1000 kr, 2000 kr eller 3000 kr. För att få låna hos Folkia ska du vara över 20 år, inte ha några betalningsanmärkningar, ha ett mobilnummer registrerat i ditt, vara folkbokförd i Sverige samt ha en inkomst på över 25 000 kr om året. Hos Ferraturum kan du låna upp till 4000 kr. Villkoren är att du är över 19 år, har ett personligt bankkonto, ett mobiltelefonabonnemang, samt har en taxerad inkomst som överstiger 24 000 kr per år. Ferraturum har öppet såväl lördag som söndag och du får besked inom 10 minuter. En annan aktör är Nettofinans. Där kan du låna mellan 1000 – 3000 kr om du har en inkomst som överstiger 25 000 kr, är över 18 år, har en mobiltelefon i eget namn och har ett svenskt bankkonto samt är folkbokförd i Sverige. Även kontosnabben tillhandahåller lån på 1000 – 3000 kr. Hos Mobillån Sverige AB kan du låna beloppen 2000 kr och 3000 kr. Gemensamt för dessa mobillån är att de är räntefria, istället betalar du en uppläggningsavgift när du lånar som ska betalas tillsammans med lånet. Betalningstiden är i allmänhet 30 dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>