Hur fungerar smslån

Smslån

Hur fungerar egentligen ett smslån? Ett smslån innebär att du sms:ar din ansökan till ett ansökningsnummer. Du fyller i uppgifter som personnummer, adress, mobilnummer, kontonummer och hur mycket du vill låna. I retur på ditt sms får du sedan en säkerhetsaktiverings/aktiveringskod som du andvänder när du fyller i ditt lån online eller på mobilen. Alternativt får du bara en bekräftelse på din ansökan (efter att denna har godkänts av kreditgivaren) och trycker du då ”ok” på din mobiltelefon så verkställs lånet och du har oftast pengarna inom 15 minuter (kan dock dröja någon dag beroende på vilken bank du har).
Smslånet är ofta på ett litet belopp, vanligen på 1000,2000 eller 3000 kronor, och fungerar som en tillfällig ekonomisk lösning. Lånet ska betalas tillbaka inom 30 dagar i allmänhet och kreditgivarna är stenhårda med återbetalningskraven.
Det finns många aktörer på marknaden som sysslar med smslån. Kraven för att få låna via sms hos kreditgivarna är i allmänhet inte särskilt höga. Ett fåtal kan till och med acceptera dig med betalningsanmärkning som kredittagare. Hos Ferraturum ska du vara över 19 år, ha en taxerad inkomst på 24 000 kr om året samt vara kreditvärdig (inga betalningsanmärkningar). SMSpengar i Norden AB lånar ut till dig som är myndig (18 år) och inte har några betalningsanmärkningar.
Hos kreditfinans.se ska kredittagaren inte vara under 24 år eller över 65 år, vissa undantag kan dock göras med åldern. Man ska också klara sedvanlig kreditprövning och kredittagaren måste ha en inkomst på minst 100 000 kr om året.
En annan aktör är privatfinans.se, de har som krav att låntagaren ska vara över 20 år samt ha en taxerad inkomst om minst 100 000 kr om året. Lucky Loan beviljar inte kunder med dålig betalningshistorik eller betalningsanmärkning lån, men har i övrigt inga specifika krav på inkomst och är man över 18 år och myndig så får man låna.
Kreditgivarna för smslån tar i allmänhet inte ut någon ränta för lånet utan istället tillkommer en särskild avgift som man tillsammans med lånet betalar tillbaka. Avgiften varierar lite mellan olika företag, men om man exempelvis har lånat 1000 kr är det vanligt att avgiften är på 250 kr. Har man lånat 2000 kr är en vanlig avgift 450 kr. Tänk på det innan du tar ett smslån!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>