Flexibla lånet

Flexibla lånet från Ge Money Bank

Flexibla lånet har ersatt Finax telefonlån som inte säljs eller marknadsförs längre. För lånet står GE Money bank (tidigare Finax). Du kan låna mellan 5000 – 350 000 kr och lånet kan tas utan säkerhet.
Behöver du låna en ganska rejäl summa pengar kan lånet vara att rekommendera, det går snabbt och är enkelt. Vad du vill använda pengarna till är din ensak och inget som du behöver redovisa.
Grundkraven för att få ta det flexibla lånet är att du är mellan 18 – 69 år och har en årsinkomst på 110 000 kr i form av tjänst eller pension. Två personer kan ansöka om lånet, båda blir då solidariskt betalningsskyldiga. Båda sökanden måste uppfylla grundkraven.
För att ansöka så fyller du i en enkel låneansökan på Ge Money Banks webbplats. Du får besked direkt och blir du godkänd i kreditupplysningen tar det bara någon bankdag innan du har pengarna tillhanda. Ge Money Bank tar ut en uppläggningsavgift på 495 kr för lånet och aviavgift på 15 kr per månad tillkommer.
Räntan på lånet är per den den 8 jan –08 5,95 – 13,20%. Räntan är alltså rörlig och bestäms individuellt. En uppläggningsavgift på 195 kr tas ut och aviavgift via autogiro kostar 15 kr/ mån. Effektiv ränta för flexibla lånet blir enligt konsumentverkets riktlinjer 9,76% för ett lån på 100 000 kr samt 12,87% för ett lån på 10 000 kr. Detta med en återbetalningstid på 5 år och en årsränta på 9,05% (beräknad per den 8 jan – 08.
Du kan på detta lån välja din återbetalningstid på mellan 2 – 15 år. Om du tar ett lån med kort återbetalningstid minskar totalkostnaden för lånet, men du betalar av en större summa pengar varje månad. Lånet är ett så kallat annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad. Avbetalningarna består av ränta och amorteringar. Förutsatt att räntan inte ändras så betalar du alltså samma belopp varje månad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>